Minta ajtók megtekinthetőek a XVII. kerületi telephelyünkön (Kiskút utca 46, Rákosliget)
előzetes időpontegyeztetés után, akár esti időpontopkban, vagy hétvégén.
06-30-218-6413

fa beltéri ajtó borovifenyőből

Fa beltéri ajtó színeink

Kültéri bejárati ajtó színeink 

Választható üvegmintáink


Beltéri ajtók felületkezelése

Beltéri faajtóinkat, hasonlóan a kültéri fa nyílászárókhoz kérhetjük kültéri minőségű felületkezeléssel. Ennek nem csak a tartósság, hanem a felület minősége szempontjából is jelentősége van. Beltéri ajtóink zömében nincsenek olyan igénybevételnek kitéve mint a kültérre beépítettek, azonban fürdőszobai ajtóként,  vagy más vizes helyiségekbe beépítve fokozott páraterhelésnek vannak kitéve. 
Milyen lehetőségeink vannak a beltéri ajtók felületkezelésénél, és menyibe kerül ez nekünk?

Gyári felületkezelés, airmixes-géppel elszívófal mellett:

 A már említett kültérre is alkalmazott technológia szerint 3 vagy 4 rétegben történik a felületkezelés, a felvitt festékmennyiség jelentős , ezért a felület sokkal simább mint egy ecsettel kezelt felületnél.  A leggyakrabban felhasznált alapanyag a milesi által gyártott vastaglazúr, Hydrocrom  rendszere. Ennél a vízbázisú rendszernél lehetőség van lazúros felületkezelésre, ahol látszódik a fa erezete, illetve az első réteg színezőanyaga jelentősen ki is emelheti az erezettséget.  Ez az első réteg határozza meg legjelentősebben a felület színét. Az ezt követő rétegnek lazúrrendszer esetében már nincs kölönösebb pigmenttartalma, ezt töltőalapozónak hívják ,és egy vastag de könnyen csiszolható réteget képez. Száradás után ezt visszacsiszolva már tökéletes felületünk van a végső lakkréteg felviteléhez. Ez a lakkréteg lehet alacsonyabb vagy magasabb pigment tartlamú így a fának az erezetét tompíthatjuk, homogenizálhatjük vele.

Ecsetelt felületkezelés vastaglazúrral:

A fenti gyári felületkezelésnek otthon kivitelezhető változata, mely során az alapszínt megadó réteg azonos, a töltőalapozó és fedőlakk viszont könnyebben terül ecsetlés után. A felvitt festékréteg vékonyabb mint az airless technológiánál.

Ecsetelt felületkezelés vékonylazúrral:

Lazuros felületkezelés egyik legolcsóbb változata, mely során egyetlen viaszos lazúrt alkalmazunk, mely a fába mélyen beszívódik, a megfelelő színárnyalat eléréséhez 2 réteg felvitele szükséges. A felületen nem képez filmet, így nem érhető el olyan sima és fényes felület mint vastaglazúrok esetében, de sok estetben nem is kívánalom.

Amennyiben kérdése lenne, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és küldje el részünkre.

Név:


Telefonszám:


E-mail:


Üzenet:


Feltöltés:keresőguruOldaltérkép