Minta ajtók megtekinthetőek a XVII. kerületi telephelyünkön (Kiskút utca 46, Rákosliget)
előzetes időpontegyeztetés után, akár esti időpontopkban, vagy hétvégén.
06-30-218-6413

fa beltéri ajtó borovifenyőből

 Küszöbbel, vagy küszöb nélkül?


Beltéri ajtóinkat rendelhetjük köszöbbel , vagy küszöb nélküli kivitelben is, melyet elsősorban saját izlésünk szerint illetve a praktikum szerint döntjük el. A méretre előre legyártott beltéri ajtókat legtöbbször vakküszöbbel gyártják le, mely az ajtólap alsó síkjától kb 3 cm -re van. Új építésű lakásoknál az aljzatbeton kiöntése után erre kerül a vakküszöb, melyet a padlóra kerülő szigetelés, padlóburkoló, parketta hoz kb egy szintre a tokküszöb felső síkjával. Amennyiben a az ajtót köszöb nélküli kivitelben szeretnénk a vakküszöbre egyszerűen ráburkolhatunk, vagy amennyiben a két helységben eltérő burkolat van akkor burkolatváltóval tesszük esztétikusabbá a burkolatok határvonalát. Ha a vakküszöbe beépítése után valódi küszöböt szeretnénk , akkot a tokmag szélességével megegyező szélességű és tetszóleges magasságú, lehetőleg keményfa küszüböt építhetünk. A köszöbök lehetnek az ajtó színével megegyező színre pácoltak, vagy lakkozottak. A küszöbre a hagyományos kétsínes réz vagy króm küszöbsín is kerülhet, vagy a küszöb teljes szélességében és oldalt is burkolt szintén réz vagy króm, rozsdamentes anyagból készült küszöbborítás is kerülhet. Ha a küszöb minden oldalát borítani szeretnénk ,akkor a küszöb szélességét a borítás anyagvastagságának megfelelő mértékben csökkentsük, hogy az ajtó bezárásakor az  ajjtólap alsó éle ne feszüljön. 

Készíttetett ajtóknál a vakküszöbel nem kell bajlódnunk hiszen ezek az ajtók az építkezés későbbi fázisában kerülnek behelyezésre, vagy már meglevő beltéri ajtók cseréjéhez kellenek. Ebben az esetben a küszöböt , és magát az ajtótokot is annyira meg szoktuk szélesíteni, hogy a régi küszöb helyét lehetőleg takarja. A küszöb szélesítésére a tokmag vastagságának növekésével nyílik lehetőség, illetve a küszöb külső oldalát amynniben esztétikai funkciója lehet növelhetjük, illetve takaróléccel szegővel elrejthetjük.  
 
Ha beltéri ajtóit készítteti , és nem szeretne küszöböt, de a rések záródását meg szeretné oldani, több lehetősége van. Az ajtólap alsó élébe beépítettehet egy kefét, vagy egy az ajtó bezáródásakoor leereszkedő automata küszöböt. 

Amennyiben kérdése lenne, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és küldje el részünkre.

Név:


Telefonszám:


E-mail:


Üzenet:


Feltöltés:keresőguruOldaltérkép